Πάρος: 7 λόγοι να την επισκεφτείτε

Πάρος: 7 λόγοι να την επισκεφτείτε

 Η Πάρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων και αποτελεί έναν από τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Το νησί βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2,5 ώρες με ταχύπλοο σκάφος ή 4,5 ώρες με τα συμβατικά πλοία  απόσταση από τον Πειραιά, με συχνές συνδέσεις με όλα σχεδόν τα άλλα νησιά.

Η Πάρος ειναί ίσως το μόνο νησί στις κυκάδες που έχει προσβασιμότητα σε όλες τις παραλίες γνωστές και άγνωστες,με άμμο, βότσαλα και καθαρά νερά

Επίσης υπάρχουν πολλά ψαροχώρια που προσφέρονται για οικογενιακές διακοπές.

Στις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στα χωριά καθώς και στα πανηγύρια ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει άφθονο παριανό κρασί ή σούμα και να γευτεί τους τοπικούς μεζέδες που κερνάνε οι ντόπιοι.

Όμορφες παραλίες

Μοναστήρι: Οργανωμένη παραλία με ρηχά νερά για αρκετά μέτρα. Ο κόλπος του Αγ.Γιάννη (Μοναστήρι) είναι προφυλαγμένος από τους βόριους ανέμους.

Κολυμπήθρες: Ξεχωριστή ομορφιά με τις άσπρες ψαρόπλακες και τα πράσινα νερά

Χρυσή Ακτή: Παραλιά με άσπρη άμμο κατάλληλη, για θαλάσσια σπορ λόγω των ανέμων.

Φάραγγας: Τρεις μικροί κολπίσκοι για να διαλέξετε που θα απολαύσετε την ηλιοθαραπία και το μπάνιο σας.

Σάντα Μαρία: Οργανωμένη παραλία με πολλά θαλάσσια σπορ και μουσική από το beachbar.Θάλασσα με αμουδιά κατάλληλη για παιδιά.

Πούντα: 2 μπάρ στην παραλία και απίστευτη διασκέδαση πρωι βράδυ

Καλόγερος: Παραλία κατάλληλη για λασποθαραπία (άργυλος).

Δραστηριότητες

Καταδυτικά κέντρα, Θαλάσσια σπορ, Kitesurf, Τενις, Ιππασία, Μονοήμερες εκδρομές με καϊκι, Ποδηλασία, Γύρος Πάρου Αντιπάρου με πούλμαν και ξεναγό.

Δε θα βαρεθείτε ποτέ!

Αξιοθέατα

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε είναι:

  • Η Αγ. Τριάδα στις Λεύκες. Η Εκκλησία είναι φτιαγμένη από Παριανό Μάρμαρο.
  • Τα αρχαιά λατομία, στο Μαράθι
  • Την Εκκατοταπυλιανή, στην Παρκία
  • Το Σπήλαιο της Αντιπάρου
  • Τις πεταλούδες, στον Αγ Αρσένη

 Νυχτερινή ζωή

΄Εντονη νυχτερίνη ζωή στην Πάρο υπάρχει στην Νάουσα και στην Παρκία .  Πολλά μπαρ καθώς και κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική βρήσκονται μέσα στα στενά.  Επίσης μία άλλη επιλογή για νυχτερινή διασκέδαση είναι στη Μάρπησα, στο Λογαρά στην Αλική και στο Δρυό.

Κυκλαδίτικο τοπίο και παραδοσιακά χωριά

Τα πιο Παραδοσιακά Χωρια στην Πάρο που αξίζει να επισκεφτήτε, για τα σοκάκια τους και για την διακόσμηση τους είναι: οι Λεύκες , η Νάουσα, η Παρκιά, ο Πρόδρομος

 

Όμορφη φύση και παραδοσιακή ατμόσφαιρα

Στην Πάρο γίνονται πολλά πανηγύρια σε διάφορα χωριά, με παραδοσιακούς μεζέδες και χορούς.

21/06-23/06 Του Κλείδωνα: Πανηγύρι όπου καινε τα στεφάνια της πρωτομαγίας.Γίνεται στην Αλική, στη Νάουσα και στον Πρόδρομο. Ανάβουν μεγάλες φωτίες για το κάψιμο των στεφανιών και περνάνε από πάνω.

30/06 Αγ Ανάργυροι: Πανηγύρι στο μοναστήρι της Παρκιάς.

02/07 Γιορτή ψαριού: Σερβίρονται ψάρια τηγανισμένα από τους Ναουσαίους, άφθονο κρασί και σούμα, χορός στο λιμάνι της Νάουσας.

15 /08 Γιορτασμός της Παναγίας: Περιφορά εικόνας, Χαιρετισμός των πλοίων , Πυροτεχνήματα και Παραδοσιακοί χωροί στην παραλία της Παρκίας.

23/08 Πανηγύρι των Πειρατών : Αναπαράσταση της επιδρομής του Μπαρμπαρόσα και των Πειρατών του και της μάχης που δόθηκε από τους Ναουσαίους για να πάρουν πίσω της γυναίκες τους. Χορός και τραγούδι στο λιμάνι της Νάουσας.

28/08 Αγ Γιαννης Δέτης: Εορτασμός του Αγ. Γιάννη στο μοναστήρι. Πανηγύρι δίπλα από τη θάλασσα.

Φιλοξενία και φιλικοί κάτοικοι